Fostul presedinte american George W. Bush descrie reactie de "furie" pe care a simtit-o in momentul in care a aflat ca un al treilea avion lovise Pentagonul, pe 11 septembrie 2001.

In cartea "Decision Points", Bush descrie reactia pe care a avut-o in momentul in care Condoleezza Rice, in acel moment consilier pentru Siguranta nationala, l-a informat ca un avion lovise Pentagonul. "Am stat pe scaun si am analizat cuvintele ei. Gandurile mele s-au clarificat: primul avion putea fi un accident, al doilea a fost in mod clar un atac, iar al treilea a fost o declaratie de razboi. Sangele imi fierbea in vene. Trebuie sa aflam cine facuse asta si sa ii terminam", scrie Bush, potrivit AFP. [[VIDEO] George W. Bush face noi dezvaluiri despre "11 Septembrie"!]

"Intr-o singura dimineata, scopul mandatului meu devenise clar - protejarea poporului nostru si apararea libertatii care fusese atacata", afirma fostul presedinte, citata de MEDIAFAX.

De asemenea, Bush considera drept "o mare greseala" fotografia pe care a facut-o, la bordul Air Force One, imediat dupa ce Uraganul Katrina afectase orasul New Orleans.

De asemenea, fostul lider de la Casa Alba considera reactia sa la Uraganul Katrina, in 2005, nu doar "deficienta", ci chiar "inacceptabila".

"Ca sef al administratiei, ar fi trebuit sa recunosc deficientele mai devreme si sa intervin mai rapid. Obisnuiam sa ma laud cu abilitatea mea de a lua decizii eficiente si rapide. Dar, in cazul Katrina, nu s-a intamplat asa. Problema nu a fost ca am luat decizii eronate. A fost ca a durat prea mult sa iau aceste decizii", adauga Bush.

Cititi si: Cum marcheaza SUA 9 ani de la atentatele 9/11?

[VIDEO] Exista dovezi ca 9/11 a fost o minciuna?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.