George Bush dezvaluie, in volumul sau de memorii, ca a dat ordin ca cele doua avioane care au lovit turnurile gemene la 11 septembrie 2001 sa fie doborate, deoarece la inceput, fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii a crezut ca avionul deturnat care s-a prabusit in Pennsylvania fusese doborat.
George W. Bush, care la vremea aceea era presedintele SUA, aflase cu cateva minute inainte ca pasagerii avionului care avea ca tinta initiala Casa Alba, reusisera sa-i convinga pe teroristi sa renunte la acel tel si sa lase avionul sa se prabuseasca pe un camp, scrie Daily Mail.

In volumul sau de memorii "Decision Points", care va fi publicat in luna noiembrie, Bush rememoreaza momentele definitorii pentru mandatele sale de presedinte, potrivit ABC News. Printre subiectele atinse in cadrul acestui volum, fostul presedinte al Statelor Unite acopera subiecte precum atacurile de la 11 septembrie 2001, uraganul Katrina sau criza subprime care s-a propagat la nivel global. Potrivit site-ului de dreapta Drudge Report, in cartea sa de memorii, Bush nu isi ataca criticii si nici pe Barack Obama, care se confrunta in prezent cu o scadere dramatica a popularitatii.



  • Ale tineretii.... valuri: Va amintiti ultima zi in care nu ati baut alcool?

Cartea incepe intr-un mod inedit, menit sa descrie cum fostul presedinte a scapat de problemele pe care le avea cu alcoolul in tinerete: "Era o intrebare simpla: Va amintiti ultima zi in care nu ati baut alcool?".

George Bush mai detaliaza si intalnirea sa cu Printul Abdulah al Arabiei Saudite in timpul vizitei acestuia la ferma familiei bush din Texas. Desi, initial printul era foarte nervos din cauza pozitiei adoptate de SUA fata de Israel si Ramallah si dorea sa plece, din momentul in care acesta a zarit un curcan pe strada si-a schimbat atitutinea deoarece a considerat aceasta intamplare un semn de bun agur venit de la Allah.

  • Papa Ioan Paul al II-lea si celulele stem
In capitolul "Stem Cells" (n.r Celulele Stem), Bush descrie momentul in care a primit o scrisoare de la Nancy Reagan care l-a convins ca trebuie sa-si exprime parerea cu privire la "convingerile sale pro-viata" care au condus SUA catre ceea ce Papa Ioan Paul al II-lea a numit "o cultura de viata".

Fostul presedinte american mai povesteste intalnirea extrem de emotionanta din iulie 2001, cand l-a cunoscut pe Suveranul Pontif la resedinta de vara a acestuia. La acel moment, Papa, desi ravasit de maladia Parkinson, i-a spus presedinteului american ca intelege cat de importanta este stiinta, insa l-a implorat pe Bush sa sustina viata in toate formele sale.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Potrivit Daily Mail, care citeaza The Drudge Report, George Bush isi va promova volumul de memorii in cadrul emisiunii de televiziune moderata de Oprah Winfrey.

Cititi si: [VIDEO] Exista dovezi ca 9/11 a fost o minciuna?

Cum marcheaza SUA 9 ani de la atentatele 9/11?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.