Osama ben Laden si adjunctul sau, Ayman al-Zawahiri, se ascund probabil in case din nord-vestul Pakistanului si se afla aproape unul de celalalt, dar nu impreuna, a declarat un oficial NATO de rang inalt.

"Nimeni din reteaua al-Qaida nu traieste intr-o pestera", a spus oficialul, sub acoperirea anonimatului. Dimpotriva, conducerea al-Qaida se pare ca traieste intr-un oarecare confort, protejata de populatia locala si de unii membri ai serviciilor pakistaneze de informatii, potrivit oficialului, citat de CNN.

Pakistanul a negat in repetate randuri ca ar proteja membri ai conducerii retelei teroriste, transmite MEDIAFAX.

Oficialul NATO a declarat ca regiunea unde ben Laden cel mai probabil s-a deplasat in ultimii ani se intinde de la zona muntoasa Chitral, din nord-vestul tarii, langa granita cu China, la Valea Kurram, din apropiere de Tora Bora din Afganistan.

Tora Bora, una dintre ascunzatorile talibanilor in timpul interventiei americane din 2001,
este si regiunea de unde se crede ca ben Laden a scapat in timpul unui raid aerian american la sfarsitul anului 2001. Oficialii americani declarasera ca ben Laden sau Zawahiri nu au fost vazuti de mai multi ani.

Zona descrisa de oficial cuprinde sute de kilometri patrati de teren muntos in Pakistan, locuit de triburi independente.

Oficialul NATO a confirmat si evaluarea autoritatilor americane, potrivit careia mollahul Omar, liderul talibanilor, si-a schimbat in ultimele luni locatia, deplasandu-se undeva intre orasele Quetta si Karachi, din Pakistan.

Oficialul, care are acces la unele dintre cele mai sensibile informatii din cadrul NATO, nu a precizat cum a ajuns Alianta Nord-Atlantica la aceste concluzii.

Cititi si:[VIDEO] Osama ben Laden propune un plan pentru ajutorarea sinistratilor pakistanezi

Osama ben Laden, o amenintare tot mai mare pentru Europa


Osama ben Laden lucreaza la campania de imagine


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.