Liderul retelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, este implicat in proiecte de atentate care vizau Franta, Germania, Marea Britanie si probabil chiar Statele Unite, informeaza postul american de radio NPR, citat de AFP.

In urma cu mai multe luni, liderul al-Qaida le-a ordonat sustinatorilor sai sa lanseze atacuri de genul celui de la Bombay (India) in cel putin trei tari europene - Franta, Germania si Marea Britanie -, anunta National Public Radio (NPR) citand surse din cadrul serviciilor de informatii, relateaza MEDIAFAX.

"Stim ca Osama ben Laden a emis acest ordin. Nu credem ca Statele Unite nu figureaza pe lista sa cu obiectivele strategice", precizeaza unul dintre oficialii citati.

Serviciile de informatii occidentale au dezvaluit un complot al unor celule al-Qaida care intentionau sa produca atacuri in Marea Britanie, Franta si Germania.


Potrivit NPR, persoane inarmate intentionau sa deschida focul in locatii turistice frecventate din Europa si sa preia controlul asupra hotelurilor, conform unui nou stil al retelei al-Qaida.

In noiembrie 2008, zece islamisti inarmati au deschis focul in orasul indian Bombay, omorand 166 de persoane si ranind alte 300.
Potrivit NPR, teroristi care urmau sa participe la noul complot sunt deja in Europa, iar altii ar putea ajunge in spatiul comunitar folosind pasapoarte europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.