Fiul cel mare al liderului nord-coreean Kim Jong-Il se opune transmiterii ereditare a puterii fratelui sau mai mic, potrivit unui interviu acordat postului de televiziune japonez Asahi TV, informeaza AFP.

"Personal, eu ma opun transmiterii ereditare a puterii la o a treia generatie a familiei", a declarat Kim Jong-Nam.

"Dar cred ca exista anumite ratiuni interne. Iar in acest caz, cred ca trebuie sa acceptam", a nuantat el.

Zilele trecute, Coreea de Nord a marcat 65 de ani de la infiintarea Partidului Muncitorilor, iar, cu aceasta ocazie, a fost prezentat probabilul succesor al liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, in varsta de 27 de ani, fiul cel mic al liderului actual.


Kim Jong-Il, care a suferit un atac cerebral in urma cu doi ani, a fost succesorul tatalui sau, Kim Il-Sung, decedat in 1994.

Intrebat in legatura cu procesul de succesiune de la Phenian, Kim Jong-Nam a declarat ca "decizia probabil a fost luata de tatal sau", subliniind ca aceasta situatie nu il intereseaza. "Dar sper ca fratele meu mai tanar va face tot posibilul pentru imbunatatirea vietii nord-coreenilor. Iar eu sunt pregatit sa imi ofer ajutorul, daca este necesar, din strainatate", precizeaza Kim Jong-Nam, care a studiat in Elvetia si locuieste acum la Macao.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.