O reuniune exceptionala a partidului comunist nord-coreean a inceput marti, asa cum era prevazut, la Phenian, si l-a reconfirmat pe Kim Jong-Il in functia de secretar general al partidului aflat la putere, relateaza agentiile de presa japoneze Jiji si Kyodo, citate de AFP.

Aceasta este cea mai importanta reuniune din ultimii 30 de ani, fara indoiala menita sa pregateasca succesiunea lui Kim Jong-Il, chiar daca oficial nu s-au facut declaratii pe aceasta tema, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.


Cu cateva ore inainte, liderul nord-coreean, care se confrunta cu probleme de sanatate, l-a numit general pe fiul sau cel mai mic, Kim Jong-Un, a anuntat presa oficiala nord-coreeana, care-l mentioneaza, astfel, pentru prima data pe cel ce pare ca va fi desemnat sa-i succeada tatalui sau la conducerea singurei dinastii comuniste din lume.

Aceasta conferinta a Partidului Muncitorilor, calificata drept "istorica" de agentia oficiala nord-coreeana KCNA, era prevazuta initial la inceputul lui septembrie. Motivele amanarii ei sunt, in continuare, necunoscute.

Cu aceasta ocazie, Phenianul a pregatit cea mai importanta defilare militara din istoria sa, potrivit unor surse nord-coreene, citate de agentia sud-coreeana Yonhap.

Ultima reuniune a oficialilor partidului care a fost anuntata oficial a avut loc in 1980 si a fost organizata pentru confirmarea lui Kim Jong-Il ca succesor al tatalui sau, Kim Il-Sung, primul presedinte al tarii, care a murit in 1994.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.