Coreea de Nord pregateste cea mai importanta defilare militara din istoria sa, la care vor participa mii de soldati, tancuri si piese de artilerie, cu numai cateva zile inainte ca partidul de guvernamant sa ia o decizie privind succesiunea la conducerea tarii.

Circa 10.000 de militari sunt stationati, incepand din iulie, la baza aeriana Mirim, aflata in apropiere de Phenian, pentru a se antrena in vederea "unei ceremonii nationale de anvergura", a anuntat duminica agentia Yonhap, citand surse din Coreea de Nord.

Sursele citate nu au precizat insa data la care va avea loc defilarea, transmite MEDIAFAX.

"Printre armele care vor fi prezentate la defilare se numara vehicule echipate pentru lansarea de rachete cu raza scurta si medie de actiune, precum si piese de artilerie si tancuri", a afirmat una dintre sursele nord-coreene citate de Yonhap.

Alte surse au declarat ca defilarea va fi "cea mai ampla" din istoria Coreei de Nord.

Ministerul sud-coreean al Apararii anuntase in august ca a depistat o desfasurare masiva de trupe in Coreea de Nord, in apropierea capitalei.

Cu 1,19 milioane de membri, fortele nord-coreene reprezinta una dintre cele mai mari cinci armate din lume, iar militarii participa cu regularitate la defilari de amploare.

La Phenian urmeaza sa inceapa marti o prima reuniune a partidului de guvernamant convocata in ultimii 30 de ani, iar analistii afirma ca delegatii urmeaza sa pregateasca un transfer de putere intre actualul lider, Kim Jong-Il, si fiul sau Kim Jong-Un.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.