Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara a Parlamentului European (ENVI), considera ca Romania trebuie sa sustina implicarea mai mare a sectoarelor privat si public in gasirea de solutii si mecanisme inovatoare pentru finantarea biodiversitatii.

Deputata europeana a depus miercuri o declaratie scrisa aferenta Rezolutiei PE privind obiectivele strategice ale UE pentru cea de-a zecea Conferinta a partilor la Conventia privind diversitatea biologica (CDB - Nagoya, 18-29 octombrie 2010), se arata intr-un comunicat transmis redactiei 9AM.ro.

Acest an reprezinta un moment crucial pentru intarirea eforturilor si angajamentelor la nivel international pentru stoparea pierderii biodiversitatii. Trebuie sa fructificam acest moment pentru stabilirea unei viziuni si a unor obiective clare, in ceea ce priveste biodiversitatea si conservarea durabila a acesteia dupa 2010. Este necesar sa definim o pozitie comuna puternica si sa avem o participare activa a Uniunii Europene la viitoarele negocieri internationale”, se arata in declaratia scrisa.

In opinia doamnei Plumb, o viziune globala pe termen lung trebuie sa tina seama de legaturile dintre biodiversitate, serviciile ecosistemice, schimbarile climatice, desertificare, prosperitatea economica, sanatatea si bunastarea cetatenilor.

Realizarea obiectivelor si tintelor propuse in domeniul biodiversitatii este conditionata de mobilizarea resurselor necesare pentru derularea adecvata a masurilor de conservare si utilizare durabila a resurselor naturale. In acest sens Romania trebuie sa sustina implicarea mai mare a sectoarelor privat si public in gasirea de solutii si mecanisme inovatoare pentru finantarea conservarii biodiversitatii”, a conchis europarlamentarul roman.

Cititi si: CE: Romania nu a respectat reglementarile privind vanarea pasarilor

Peste 150.000 de romani au iesit la curatenia nationala

Citeste si:
Finanțarea start-up-urilor: cele mai bune opțiuni pentru afacerea...
Finanțarea start-up-urilor:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.