Presedintele Republicii Malta, George Abela, a spus Bulgaria in loc de Romania, la un moment dat, in timpul declaratiilor sustinute la Palatul Cotroceni impreuna cu seful statului roman, Traian Basescu.

"Ambele tari sunt situate strategic, noi in Mediterana, in extremitatea sudica a Uniunii Europene, Bulgaria (referindu-se la Romania - n.r.) in partea de est, si putem impartasi experienta, ne putem ajuta reciproc, pentru ca investitorii sa poata veni in Malta, iar oamenii de afaceri maltezi sa vina aici si sa ofere si sa invete din experienta Romaniei, dar si din tarile vecine Romaniei: Ucraina, Bulgaria, Ungaria. Acestea sunt totodata oportunitati de investitii. Si, de asemenea, romanii pot profita de oportunitatile de investitii din Malta, dar si din Africa de Nord si Orientul Mijlociu", a spus, in limba engleza, George Abela, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus Traian Basescu i-a oferit, in timpul convorbirilor oficiale, o perspectiva asupra a doua probleme specifice cu care Romania se confrunta in interiorul Uniunii Europene: aspiratia Romaniei de a adera la Spatiul Schengen si problema legata de cetatenii romi.

"Referitor la chestiunea Schengen, l-am asigurat pe domnul presedinte ca noi privim aceste doua chestiuni, cea legata de Spatiul Schengen si cea legata de minoritatea roma, sunt separate. Trebuie sa fim foarte atenti, ca state membre ale Uniunii Europene, sa evitam crearea unor precedente periculoase. Avem o traditie puternica de cooperare stransa cu Romania, la nivel bilateral, multilateral si regional", a adaugat Abela.
Totodata, el a aratat ca a venit in vizita de stat in Romania insotit de o delegatie de oameni afaceri.

"Eu consider ca este foarte important sa consolidam si relatiile interpersonale intre oamenii de afaceri, pentru ca si cooperarea economica sa fie de un nivel asemanator. Turismul, in special tursimul educational, a fost pe agenda noastra", a mai aratat presedintele maltez.

Citeste si:
Euractiv: România și Bulgaria au șanse mari să adere la Schengen,...
Euractiv: România și Bulgaria...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.