Bulgaria va adera la spatiul Schengen alaturi de Romania in timpul presedintiei ungare a a UE, a declarat ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov, citat de cotidianul Standart, in editia electronica.

"Aderarea Bulgariei la Schengen este realista. Bulgaria va adera la spatiul Schengen alaturi de Romania, in timpul presedintiei semestriale ungare a UE", a declarat Tvetanov, transmite MEDIAFAX.

El facut aceste afirmatii dupa primirea raportului interimar privind monitorizarea civica a pregatirilor Bulgariei pentru aderarea la spatiul Schengen, realizat de organizatia Open Society.

Tvetanov a subliniat faptul ca Bulgaria indeplineste mult mai bine cerintele tehnice decat alte state care sunt de mai mult timp membre UE.

Potrivit raportului, toate masurile legate de sistemul de informatii Schengen au fost finalizate inainte de data stabilita initial. Tvetanov a subliniat ca absorbtia fondurilor in cadrul acestui program este de 100 la suta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.