1 Octombrie 2010 in International
Comisia Europeana a incheiat procedurile juridice deschise impotriva a zece state, printre care se numara si Romania, referitoare la transpunerea in legislatia nationala a Directivei 2006/25/CE privind standardele minime pentru protectia lucratorilor expusi radiatiilor optice.

In acelasi timp, Comisia Europeana a solicitat Poloniei sa se conformeze in totalitate legislatiei UE care protejeaza lucratorii impotriva riscurilor pe care le prezinta pentru sanatate expunerea excesiva la „radiatii optice artificiale”, precum echipamentele laser si UVA (Directiva 2006/25/CE).

Solicitarea ia forma unui „aviz motivat” in cadrul procedurilor privind incalcarea dreptului UE.Polonia dispune de un termen de doua luni pentru a se conforma.Comisia poate hotari sa supuna cazul Poloniei atentiei Curtii in cazul in care nu este adoptata nicio masura pentru asigurarea conformitatii.

In paralel, Comisia a incheiat procedurile juridice lansate impotriva a zece alte state (Bulgaria, Cipru, Germania, Danemarca, Franta, Ungaria, Luxemburg, Portugalia, Romania si Slovenia) dupa ce acestea au comunicat masurile nationale adoptate in vederea transpunerii normelor UE in legislatia nationala, arata un comunicat de presa.

  • Ce spune Directiva privind radiatiile optice?

Directiva privind radiatiile optice (2006/25/CE) stabileste cerintele minime pentru protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de radiatiile optice, in special vatamarea ochilor si a pielii.Radiatiile optice pot aparea in momentul in care lucratorii sunt expusi la lasere, UVA si alte forme specifice de lumina artificiala, atat vizibila, cat si invizibila.Acestea prezinta un risc deosebit pentru sanatate si siguranta in sectoare precum prelucrarea metalelor si sudura, in care laserele si alte dispozitive sunt utilizate in mod regulat in procesul de lucru.

Directiva prevede limite de expunere bazate pe efectele dovedite asupra sanatatii si pe consideratii biologice. Aceasta solicita, de asemenea, angajatorilor sa determine nivelul de iradiere optica de la locul de munca, sa evalueze riscurile, sa indeparteze sau sa reduca riscurile pentru lucratori, sa ia masuri de prevenire si protectie si sa furnizeze informatii si instruire in acest sens.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Radiatiile optice: Procedura de infringement impotriva Romaniei, incheiata.

2011,citeste nu neglija!!! (0 comentarii, 251 vizualizari)
un nou serviciu de plati online mai sigur si diversificat se va lansa in 2011 esti recompensat din start (50$),recomanda la prieteni si nu vei regreta.eu am deja sume frumoase in cont ,lasatii pe...
e bine ca nu se leaga de orele muncite si neplatite (1 comentariu, 203 vizualizari)

Ultima ora din International pe 9AM