Guvernatorul unei provincii din Afganistan a fost ucis, impreuna cu fiul sau, intr-un atentat sinucigas, in timp ce calatorea cu o masina, a anuntat politia locala.

Mohammad Kazim Allahyar, fiul sau si alte patru persoane au fost ucise intr-o explozie din orasul Ghazni, au anuntat reprezentantii politiei afgane, citati de BBC News.

Cele sase persoane au murit in momentul in care sinucigasul a lovit una dintre cele doua vehicule ale grupului oficialului, a declarat seful politiei, Zarawar Zahid, pentru AP. Acesta a adaugat ca, la momentul accidentului, guvernatorul era in drum spre serviciu. In explozie au mai murit soferul lui Allahyar si trei garzi de corp, iar opt alte persoane, incluzand si pietoni, au fost ranite.

Allahyar detinea pozitia de guvernator de sapte ani si mai fusese vizat de un alt atentat cu doua luni in urma.

Inca nu se stie in ce fel de vehicul calatorea sinucigasul. Potrivit unui martor, sinucigasul s-ar afla pe o motocicleta, in timp ce un altul a declarat ca atacatorul calatorea la bordul unei masini.


Potrivit BBC, 2010 a fost cel mai sangeros an de la invazia americana din 2001.

Pentru ca lucreaza cu guvernul de la Kabul sau cu fortele internationale, oficialii afgani sunt deseori tinta atacurilor talibane.

In Afganistan, exista in prezent circa 150.000 de militari NATO, care au misiunea sa infranga trupele insugentilor inainte de anul viitor, cand fortele armate americane isi vor incepe retragerea.

Recent, fortele NATO si cele afgane au inceput operatiunea Dragon Strike, care este meninta sa distruga fortele talibane din sudul orasului Kandahar si din imprejurimile sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.