Anul 2010 a devenit cel mai sangeros pentru fortele internationale din Afganistan, unde, de la 1 ianuarie, si-au pierdut viata 529 de militari straini, conform unui bilant realizat de AFP.

Bilantul a crescut marti, cand noua militari ai fortei internationale a NATO (ISAF) au murit in urma prabusirii unui elicopter in sudul Afganistanului, a anuntat ISAF intr-un scurt comunicat, subliniind ca in zona nu au avut loc "tiruri inamice", transmite MEDIAFAX.

Cu 529 de victime dupa 1 ianuarie, 2010 este deja, dupa noua luni, anul cel mai sangeros pentru fortele internationale de la declansarea campaniei din Afganistan, la sfarsitul anului 2001, conform bilantului realizat de AFP pe baza datelor site-ului independent icasualties.org.

Anul 2009, cu 521 de victime, fusese pana in prezent anul cu cele mai mari pierderi pentru fortele internationale, confruntate de trei ani cu o intensificare considerabila a insurectiei talibanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.