Ipoteza potrivit careia pe insula chiliana a lui Robinson Crusoe s-ar afla o comoara incomensurabila, datand din epoca piratilor, a incins spiritele, atat locuitorii si statul, cat si municipalitatea revendicand dreptul de proprietate asupra acesteia. "Febra aurului" s-a amplificat, bineinteles, dupa ce o companie a anuntat, ieri, "descoperirea" comorii, informeaza AFP.

Legendele spun ca, pe insula din arhipelagul Juan Fernandez, situata la aproximativ 600 de kilometri de coastele chiliene, de-a lungul secolelor, piratii au ingropat circa 800 de tone de aur si bijuterii, printre care si o piatra pretioasa, cunoscuta sub numele de "roza vanturilor". Comoara de pe insula lui Robinson Crusoe este estimata la zece miliarde de dolari.

Prin urmare, anuntul descoperirii "tezaurului" piratilor, facut ieri de firma chiliana de securitate Wagner, i-a pus pe jar pe cei 600 de locuitori ai insulei. Toata lumea vorbeste despre descoperire si despre cum va cheltui banii. Autoritatile locale au lansat insa un apel la calm, iar locul presupus al comorii ramane deocamdata secret, pana cand statul chilian va permite companiei Wagner sa inceapa sapaturile.
Legea chiliana spune ca, in astfel de cazuri, jumatate din comoara revine statului si jumatate celui care a descoperit-o. Mai exista insa un articol care acorda toate drepturile fiscului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.