Clipe de cosmar in capitala filipineza Manila: Un fost politist, inarmat, a luat ostatici 24 de oameni aflati intr-un autocar. Teroristul a fost lichidat. Potrivit ultimelor informatii, cel putin sapte persoane au supravietuit.

Inarmat cu o pusca automata, barbatul a urcat la bordul unui autobuz cu aproximativ 20 de turisti chinezi, parcat in apropierea unui parc. Autocarul a fost incercuit rapid de catre fortele de ordine, care au inceput negocierile cu agresorul. In urma dialogului cu autoritatile, barbatul a eliberat mai multe persoane, avand prioritate pasagerii bolnavi, copiii si batranii, relateaza MEDIAFAX.

Initial, autorul a sustinut ca a impuscat doua persoane din Hong Kong, amenintand alte 16 persoane ramase in autocar. "Am tras asupra a doi chinezi. Ii voi termina pe toti daca nu se vor opri", a declarat autorul incidentului, dupa interventia politistilor. "Vad venind politisti din fortele speciale. Stiu ca ma vor ucide. Ar fi mai bine pentru toti sa plece deoarece, in orice moment, pot face acelasi lucru aici", a adaugat acesta.

Pe parcursul zilei, barbatul a eliberat sapte turisti, dintre care un barbat in varsta, trei copii si doi filipinezi. Soferul autobuzului a reusit sa scape sarind pe geam, inainte ca politistii sa se apropie, potrivit imaginilor transmise de televiziuni. Pasagerii au fost tinuti cu forta in autocar mai mult de opt ore.

Identificat drept Rolando Mendoza, agresorul este un fost inspector de politie. Potrivit autoritatilor, barbatul a fost concediat in 2008, dupa ce a fost acuzat de furt, extorsiune si trafic de droguri. Barbatul a marturisit ca a recurs la acest gest pentru a-si recupera locul de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.