Statul american Alabama da in judecata grupul britanic BP si compania Transocean, solicitand compensatii pentru daunele majore provocate de scurgerea de petrol din Golful Mexic, transmite Reuters.
"Facem cererea intrucat consideram ca BP a provocat daune catastrofale statului Alabama", a declarat procurorul general Troy King, potrivit Wall-Street.

El a spus ca nivelul compensatiilor care vor fi solicitate trebuie sa acopere costurile necesare refacerii statului, dar a evitat sa precizeze o suma exacta.

  • Barack Obama: "Intarzierile la plata despagubirilor in Golful Mexic sunt inacceptabile"

Presedintele american, Barack Obama, a declarat ca intarzierile in achitarea indemnizatiilor pentru victimele poluarii din Golful Mexic sunt "inacceptabile" si i-a asigurat pe locuitorii din zona ca nu vor fi abandonati de autoritati, relateaza MEDIAFAX.

"Cand am venit data trecuta in Golf, am auzit multe nemultumiri in legatura cu felul in care gestiona BP solicitarile de indemnizatii. Asa ca, in iunie, m-am intalnit cu conducerea BP si, la acea intalnire, au acceptat sa infiinteze un fond special de 20 de miliarde de dolari pentru achitarea acestor despagubiri", a spus Obama, aflat intr-o vizita la Panama City, in Florida. Fondul "este supravegheat de un administrator independent, pentru ca oamenii sa poata avea incredere", a adaugat acesta.

"Trebuie sa facem in asa fel incat cererile sa fie rezolvate rapid, deoarece multi oameni care si-au pierdut singura sursa de venituri nu au resursele necesare pentru a astepta luni de zile sa fie despagubiti", a spus el, dupa o intalnire cu oameni de afaceri care au avut de suferit din cauza poluarii din Golful Mexic. "Deci vreau sa fie clar: orice intarziere, fie din partea BP, fie a celor care administreaza noul fond, este inacceptabila si voi continua sa exercit presiuni pentru ca aceste solicitari sa fie analizate" rapid", a insistat Obama.

El a avertizat insa ca, desi putul de petrol care a provocat o poluare fara precedent a fost blocat, activitatea in Golful Mexic nu s-a incheiat. "Acum, putul este blocat. Petrolul nu se mai scurge in Golf de o luna. Dar sunt aici pentru a va spune ca munca noastra nu s-a terminat si ca nu va vom abandona", a adaugat presedintele american, care petrece un weekend cu familia in Florida, pentru a-si exprima solidaritatea cu locuitorii din regiune.

Citeste si:
Alabama a promulgat cea mai dura lege importriva avortului. Reactia...
Alabama a promulgat cea mai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.