Presedintele american Donald Trump s-a declarat "puternic pro-viata", spunand insa ca este in favoarea unor intreruperi de sarcina in cazul in care acestea sunt rezultatul unui viol, al unui incest sau pun in pericol sanatatea mamei.

Senatul statului Alabama a adoptat cel mai restrictiv proiect de lege cu privire la avort in Statele Unite, care prevede pedepse dure cu inchisoarea in cazul medicilor care practica intreruperi voluntare de sarcina. Textul nu prevede vreo exceptie, in caz de viol sau incest.

In total 28 de state americane au introdus peste 300 de noi reglementari de la inceputul anului, cu scopul de a limita accesul la avort, scrie News.ro.

"Asa cum majoritatea oamenilor stie si pentru cei carora le-ar placea sa stie, sunt puternic in favorea vietii, cu trei exceptii - viol, incest si protejarea mamei - aceeasi pozitie adoptata de Ronald Reagan", a scris Trump pe Twitter.

Statele Kentucky si Mississippi au interzis avorturi din momentul in care sunt detectate batai ale inimii foetusului, adica aproximativ in a sasea saptamana de sarcina.

Masuri asemanatoare sunt pe cale sa fie adoptate in Georgia, Ohio, Missouri si Tennessee.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.