Sa incepi o campanie promotionala cu un scandal de plagiat nu este tocmai o metoda ortodoxa, dar in Romania asta ar putea functiona, incepe critica The Economist.
Publicatia relateaza ca in ziua in care Romania a lansat campania promotionala la expozitia de la Shanghai, un blogger a observat asemanarea dintre “frunza gradinii Carpatice” si logo-ul unei firme de transport din Anglia. Dupa aceea si un designer Belgian a venit pentru a declara ca el a fost cel care a produs logo-ul si l-a inregistrat cu drepturi de autor. Imaginea putea fi cumparata de pe interenet cu 250 de dolari si a fost, de-a lungul timpului, folosita de multe companii din Europa, relateaza The Economist.

Compania responsabila de logo-ul plagiat este THR-TNS, un trust britanico-spaniol, sustine ca asemnarile dintre cele doua frunze este o coincidenta. Cu toate astea, ministrul turismului, Elena Udrea, a sistat platile catre companie pana la clarificarea problemei. [Frunza lui Udrea, laudata la nivel inalt]

Publicatia relateaza cum scandalul “frunzei fara noroc” vine la mai putin de o luna de la lansarea raportului dur la adresa Romaniei din partea UE, care acuza tara ca isi incalca termenii intrarii in Uniune fiindca nu face nimic in privinta “conflictelor de interese” si a “coruptiei”.

Astfel, The Economist face o remarca destul de dura la adresa tarii noastre, sugerand ca aceasta campanie publicitara ii da emotii Elenei Udrea, deoarece acordarea contractului catre firma THR-TNS s-ar putea sa nu fi fost tocmai legitima, mai ales cand valoare contractului este la o exorbitanta suma de 900.000 euro.

Publicatia o citeaza pe Elena Udrea care spune ca “Scandalul ne-a facut bine, deoarece a promovat brandul Romaniei intr-un fel in care tara nu si-ar fi permis niciodata sa faca”.

Citeste si:
Noutăți Dacia: pat și cort pentru Jogger, logo nou și culori...
Noutăți Dacia: pat și cort...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.