Prabusirea elicopterului israelian in Romania ofera indicii despre operatiunile pregatite de Israel.
Prabusirea elicopterului israelian in Romania ofera indicii referitoare la pragatirile Israelului pentru operatiuni militare strategice la distante mari de propriul teritoriu, comenteaza site-ul Ynetnews.com, precizand ca tarile care gazduiesc exercitii nu stiu niciodata ce pregatesc israelienii, potrivit MEDIAFAX.

"Operatiunile Fortelor Aeriene Israeliene in tari europene sunt mereu clasificate. Tara-gazda nu stie niciodata ce se afla in spatele manevrelor de pe teritoriul ei. Astfel de antrenamente pot avea loc in Ungaria, Romania, Grecia, Italia, Germania, chiar si Canada, si in mod sigur in Statele Unite. In cele mai multe cazuri, antrenamentele nu includ exercitii comune ale Fortelor Aeriene Israeliene si ale specialistilor din tara-gazda; de obicei, tara-gazda ofera Fortelor Aeriene israeliene o platforma de antrenament pentru doua saptamani sau mai mult",
explica autorul articolului publicat pe site-ul Ynetnews.com.

"Recenta prabusire a elicopterului in Romania a adus in atentie activitatea Fortelor Aeriene Israeliene in aceasta tara si, in plus, demonstreaza ca elicopterele de transport sunt elemente indispensabile in doctrina strategica a Israelului. Pana acum, presa straina se concentra pe avioanele de vanatoare israeliene care s-ar pregati pentru o posibila interventie impotriva Iranului. Elicopterele erau intr-un con de umbra, dar dezastrul din Romania le-a adus in atentie", adauga site-ul Ynetnews.com.

Potrivit publicatiei israeliene, se pare ca echipamentele militare necesare exercitiilor din Romania, in afara elicopterelor, au fost trimise la bordul unor avioane Hercules, care pot transporta si sisteme de lupta. Coroborand datele, ipoteza este cea a unei "operatiuni speciale a fortelor de comando pe teritoriul inamic. De asemenea, daca observam trupele terestre participante si prezenta controlorilor de trafic israelieni colaborand cu colegii lor din tara-gazda, avem o forta care, teoretic, poate desfasura o operatiune militara semnificativa de pe un aeroport strain sau o operatiune de salvare a militarilor israelieni ori pilotilor intr-o zona foarte indepartata de Israel", explica Ynetnews.com, subliniind ca schimbul de informatii cu tari prietene permite acomodarea israelienilor cu terminologia militara a tarilor NATO.

Citeste si:
Arad: Primăria demolează peste 80 de balcoane de la cinci blocuri,...
Arad: Primăria demolează...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.