Fostul insarcinat cu afaceri, Silviu Ionescu, ramane in arest, dupa ce instanta Judecatoriei Sectorului 3 a respins cererea lui de eliberare provizorie sub control judiciar in dosarul privind accidentul din decembrie 2009.

Aceasta cerere a fost discutata, marti, relateaza MEDIAFAX.

Decizia Judecatoriei Sectorului 3 poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Judecatoria Sectorului 3 a stabilit ca in 17 august sa verifice legalitatea masurii arestului preventiv in cazul lui Ionescu, dezbaterile pe fond continuand in 6 octombrie.

  • Procesul lui Silviu Ionescu nu este despre Guvernul nostru

Purtatorul de cuvant al MAE singaporez a precizat, ca urmare a acuzatiilor de inscenare din sedinta de judecata in cazul lui Silviu Ionescu, ca procesul acesuia nu se refera la sistemul sau la Guvernul singaporez, ci la stabilirea adevarului intr-un caz soldat cu un deces si mai multi raniti.

Procesul in cazul lui "Silviu Ionescu nu se refera la sistemul sau la Guvernul din Singapore", a declarat purtatorul de cuvant al MAE singaporez, precizand ca acest mesaj a fost transmis si de emisarul special singaporez Anil Kumar Nayar.

"Procesul se refera la evenimentele petrecute la 15 decembrie 2009, soldate cu un deces si cu mai multe persoane ranite. iar probele gasite se indreapta catre Silviu Ionescu. Responsabilitatea acestuia va trebui stabilita prin intermediul procesului care se desfasoara in Romania, astfel incat sa fie facuta dreptate. Iar acesta este aspectul pe care ar trebui sa se concentreze toata atentia", a spus purtatorul de cuvant, conform unui comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

Declaratia vine, potrivit Ministerului singaporez de Externe, in contextul acuzatiilor lansate la infatisarea de marti din procesul fostului diplomat.

Silviu Ionescu a declarat, marti, la Judecatoria Sectorului 3, ca dosarul privind accidentul din decembrie 2009 este o a doua tentativa a statului Singapore de a-l denigra, anterior fiindu-i inscenat un alt accident de masina cu parasirea locului faptei.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

Ionescu a spus ca la acel moment a fost exonerat de acuzatii, dar doar dupa ce ambasadorul Braziliei din Singapore i-ar fi amintit ca, la ora producerii acelui accident el s-ar fi aflat la o intrunire alaturi de alti 80 de ambasadori.

El a sustinut ca aceste acuzatii ar fi consecinta faptului ca, in timpul sederii in Singapore, si-ar fi manifestat public, de mai multe ori, dezacordul cu privire la unele masuri ale administratiei singaporeze care, in opinia sa, ar fi fost daunatoare atat pentru Singapore, cat si pentru alte state vecine, refuzand sa faca alte precizari motivand caracterul secret al acestor informatii.

Ionescu a criticat unele acte ale procurorilor din timpul anchetei, spunand ca probele sunt false si nelegale, dar si ancheta de la Singapore.

Silviu Ionescu a fost trimis in judecata in 1 iulie, de catre procurorii Parchetului instantei supreme, care il acuza de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Citeste si:
Britanic condamnat la pușcărie în Singapore pentru că a refuzat să...
Pedeapsă cruntă pentru un...

Cazul Singapore: Diplomatul Ionescu, trimis in judecata

Diplomatul Ionescu, acuzat de modificarea probelor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.