Numarul ranitilor de la Love Parade din Duisburg, festivalul tehno in cursul caruia 19 persoane au murit in urma unei busculade, a ajuns la 511, a anuntat luni autoritatile germane.
Pronosticul vital era inca angajat in cazul unui ranit, dintre cei 42 care mai erau spitalizati luni, potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului din Duisburg, Rolf Haferkamp, potrivit Mediafax.

Un bilant precedent al autoritatilor mentiona peste 340 de raniti, dintre care nici unul nu era declarat in pericol de moarte.
Noul bilant tine cont de toata durata festivalului de sambata.

Printre morti figureaza 11 femei si opt barbati, dintre care sapte straini - doi originari din Spania, unul din Australia, unul din Bosnia-Hertegovina, unul din China, unul din Italia si unul din Olanda. [1.138 de persoane, date disparute dupa busculada de la Love Parade]

  • Primarul din Duisburg neaga ca ar fi fost avertizat inaintea festivalului "Love Parade"
Primarul orasului german Duisburg, Adolf Sauerland, neaga ca fusese avertizat in legatura cu riscurile pe care le reprezenta festivalul "Love Parade", dupa busculada. "Nu stiam de avertismente", declara primarul in varsta de 55 de ani. [Organizatorii Love Parade au dat dovada de "amatorism total"]

Potrivit ziarului Suddeutsche Zeitung (SZ), politia avertizase in legatura cu riscurile organizarii festivalului intr-un statiu atat de restrans, dar organizatorii si Primaria ar fi ignorat avertismentele. Fostul sef al politiei s-ar fi opus organizarii festivalului tocmai din aceste motive. De aceea, potrivit publicatiei, liderul filialei locale a CDU, deputatul Thomas Mahlberg, ceruse demiterea sefului politiei, care a fost inlocuit.

In paralel, bilantul busculadei produse sambata a ajuns la cel putin 20 de morti. O tanara de 21 de ani, spitalizata in stare grava dupa busculada, a decedat din cauza ranilor. Bilantul anterior al incidentului produs la festivalul de muzica tehno "Love Parade" era de 19 morti si 500 de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.