Politia germana incearca sa gaseasca 1.138 de persoane, date disparute dupa busculada produsa sambata la Duisburg, soldata cu moartea a 19 oameni si ranirea a 340.
In total, 2.367 de persoane au fost date disparute dupa ce a izbucnit panica intr-un tunel supraaglomerat de la Love Parade, din Duisburg. Potrivit politiei, multe dintre aceste persoane este posibil sa se fi intors deja la casele lor. In aceste conditii, fortele de ordine le cer oamenilor sa le contacteze, scrie NewsIn. 40 de ofiteri analizeaza dosarele de persoane disparute, a anuntat politia.

Panica a izbucnit sambata, in jurul orei locale 17.00 (18.00 ora Romaniei), intr-un tunel care ducea spre concert si care era plin. Oamenii s-au calcat in picioare, iar 19 persoane si-au pierdut viata, in timp ce alte 342 au fost ranite, potrivit politiei. [Germania: 19 morti si 340 de raniti in busculada de la Love Parade]

Peste 1,5 milioane de persoane se adunasera la festivalul anual de muzica techno din Duisburg, oras din apropiere de Dusseldorf. Politia ii avertizase pe organizatorii Love Parade ca nu vor putea controla multimea, daca evenimentul de anul acesta este organizat in centrul orasului. Prin urmare, festivalul fusese mutat la circa 1,5 kilometri de Duisburg, intr-o zona mai deschisa. Pentru eveniment fusesera desfasurati 1.200 de politisti, dar martorii oculari spun ca membrii fortelor de ordine pareau sa fie complet debusolati.

Defilarile tip Love Parade erau candva specifice Berlinului, dar din 2007 au inceput sa aiba loc in regiunea industriala Ruhr, din vestul Germaniei. Prima Love Parade de la Berlin a fost generata, in 1989, de o demonstratie de pace care s-a transformat intr-o celebrare in aer liber a "club culture". Festivalul muzicii tehno s-a mutat in ultimii ani din cauza problemelor financiare si a tensiunilor cu oficialii capitalei germane.

Fondatorii evenimentului au anuntat ca nu vor mai organiza Love Parade dupa tragedia de sambata. [Organizatorii Love Parade au dat dovada de "amatorism total"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.