Presa germana ii critica dur pe organizatorii concertului tehno de la Duisburg, acuzandu-i de neglijente grave care au condus la busculada soldata cu moartea a 19 persoane.
Potrivit Der Spiegel, zona de desfasurare a festivalului "Love Parade" primise autorizatie pentru 250.000 de persoane, in timp ce la concert au venit 1,4 milioane de persoane, relateaza Mediafax.

"Procesul verbal al mortii - 19 morti si 342 de raniti. Nu au avut nicio sansa", titreaza ziarul Bild.

"Numerosi experti avertizasera in legatura cu riscurile organizarii unui astfel de eveniment intr-un spatiu atat de ingust. De ce nu a reactionat nimeni? Pentru ca, pentru edilii unui oras cum este Duisburg, aflat in dificultate economica, titlurile pozitive din ziare sunt mai importante decat securitatea participantilor", scrie Bild.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), "aceasta tragedie este cu atat mai grava cu cat Primaria, politia, organizatorii si expertii fusesera avertizati in prealabil".

Süddeutsche Zeitung denunta "amatorismul total" al autoritatilor locale.

Busculada produsa sambata s-a soldat cu moartea a 19 persoane si ranirea altor 340, conform celui mai recent bilant anuntat de politia locala. [Germania: 19 morti si 340 de raniti in busculada de la Love Parade]

Click aici
pentru galeria foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.