Hillary Clinton, actualul secretar de stat american, a ajuns sa-l devanseze la popularitate pe presedintele SUA, Barack Obama, potrivit unui studiu realizat de cotidianul The Washington Post.

Avand in vedere ca acum doi ani Hillary Clinton si Barack Obama “se luptau” sa ajunga candidatul partidului democrat pentru presedintie, probabil ca, acum SUA ar fi avut un alt presendinte daca diferentele de rating ar fi fost inregistrate in 2008.

Topul celor mai influenti lideri din lume

Astfel, desi a venit cu doi ani mai tarziu, ratingul crescut al doamnei Clinton, este motiv de mare satisfactie pentru fanii sai din 2008, deoarece in acest fel Hillary a scapat de "stigmatul destul de placuta”. Ba mai mult decat atat, secretarul de stat al SUA, a reusit sa-l devanseze pe presedintele Obama cu 10% pana la 25% in sondajele de popularitate.

Pentru a intelege aceasta diferenta, jurnalistii de la The Washington Post le propun cititorilor o simpla comparatie: agenda celor doi oficiali americani pentru ziua de luni. Astfel, presedintele a fost in Alabama si Mississippi, incercand sa schimbe perceptia publicului despre modul in care administatia de stat a reactionat la pata de petrol din Golful Mexic, o problema despre care s-a spus ca ar deveni “Katrina” lui Obama.

In timp ce "secretarul de stat a fost in Washington pentru “a primi aplauze” pentru faptul ca este un “lider pasionat” si pentru ca a luat o atitudine “ferma si sincera” impotriva traficului de carne vie.

Totodata, cotidianul american remarca faptul ca, desi Obama poate primi multe puncte pentru sinceritate, acest lucru nu ii va imbunatati imaginea perceputa de americani.

Pata uriasa de petrol ar putea fi "Katrina" lui Obama

Obama: Promit ca "BP va plati" pentru mareea neagra


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.