Departamentul american de Stat a anuntat ca 17 tari, printre care Romania, si patru organizatii internationale au oferit echipament, expertiza si alta asistenta pentru a combate efectele scurgerii de petrol din Golful Mexic

Unele oferte au fost acceptate, printre care doua vase si 4.200 de metri de baraje flotante primite de la Mexic in luna mai, opt sisteme de curatare din partea Norvegiei, trei sisteme din partea olandei si 3,000 de metri de baraje flotante din partea Canadei.

Printre alte tari care si-au oferit ajutorul se numara Coreea de Sud, Croatia, Franta, Germania, Irlanda, Japonia, Romania, Rusia, Spania, Suedia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si Vietnam, se arată in comunicatul Departamentului de Stat, citat de NewsIn.

Purtatorul de cuvant al diplomatiei american a subliniat ca Guvernul a acceptat oferte de asistenta externa, dar nu a cerut. "Nu am emis un apel pentru asistenta", a spus Crowley.

Statele Unite au acceptat ajutor si din partea Organizatiei Maritime Internationale pentru notificarea statelor membre in legatura cu criza, dar si din partea Centrului pentru monitorizare si informare al Comisiei Europene, pentru coordonarea ofertelor de ajutor din partea statelor membre UE, a afirmat Departamentul de Stat.

"Cu puţine exceptii, aceste oferte internationale de asistenta sunt facute pe baze rambursabile, adica cel care o primeste plateste", potrivit comunicatului.

In plus, compania petroliera BP a obţinut echipamente de interventie de la diferite tari, printre care Algeria, Australia, Bahrain, Brazilia, Canada, China, Danemarca, Letonia, Norvegia, Singapore, Spania, Suedia, Taiwan si Marea Britanie, a afirmat Departamentul de Stat. .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.