Secretarul de stat de la Trezoreria britanica a demisionat dupa ce recunoscut ca a folosit banii contribuabililor pentru a sta cu chirie in camere detinute de partenerul sau.

"Nu vad cum mi-as mai putea indeplini misiunea cruciala la Buget, in timp ce trebuie sa ma confrunt cu implicatiile private si publice ale recentelor dezvaluiri", a spus David Laws, citat de Sky News.

Premierul David Cameron a spus ca Laws este "un om bun si onorabil" si a sugerat ca el ar putea reveni la un moment dat in guvern, potrivit NewsIn.

Vicepremierul Nick Clegg a spus ca aceasta cadere a lui Laws a fost provocata doar de faptul ca a tinut la intimitatea sa. Pierderea lui Laws este o lovitura dura pentru coalitia dintre conservatori si liberal-democrati. El a fost o figura esentiala in negocierile dintre partide dupa alegeri si de atunci i-a impresionat pe conservatori cu modul sau ferm de a trata problemele financiare.

"Cu toate ca recentele mele probleme au fost provocate de dorinta mea de a-mi pastra secreta viata sexuala, oamenii au dreptul sa astepte de la politicieni sa se poarte responsabil", a spus Laws.

Ministrul liberal-democrat a cerut Parlamentului pana la 950 de lire sterline pe luna, timp ce cinci ani, pentru a putea inchiria camere in doua proprietati detinute de lobbystul James Lundie. Regulile parlamentare interzic inchirierea de spatii de la un partener. [Scandal in noul Guvern britanic de coalitie]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.