Noul guvern britanic de coalitie se confrunta cu primul sau scandal, dupa ce noul secretar de stat de la Trezorerie a recunoscut ca a folosit banii contribuabililor pentru a sta cu chirie in camere detinute de partenerul sau.

David Laws (foto) a prezentat scuze si a promis ca va inapoia imediat peste 40.000 de lire sterline, scrie NewsIn, citand Sky News.

Ministrul liberal-democrat a cerut Parlamentului pana la 950 de lire sterline pe luna, timp ce cinci ani, pentru a putea inchiria camere in doua proprietati detinute de lobbystul James Lundie. Regulile parlamentare interzic inchirierea de spatii de la un partener.

"Nu am considerat ca incalc reguluile. Cu toate ca traiam impreuna, nu ne-am tratat ca soti - de exemplu, nu avem conturi bancare comune si avem vieti sociale separate", a spus Laws. El a decis sa-si anunte public orientarea sexuala dupa dezvaluirile prezentate de Daily Telegraph, cu toate ca ziarul a subliniat ca nu a intentionat sa-i faca publica orientarea sexuala.

"Motivatia mea nu a fost de a maximiza profitul, ci de a ne proteja intimitatea si orientarea mea sexuala", a adaugat el.

Potrivit Daily Telegraph, intre 2004 si 2007, Laws a cerut intre 700 si 950 de lire sterline pe luna pentru a sta cu chirie intr-o camera intr-un apartament din Kennsington. Apartamentul era detinut de Lundie, care locuia si el acolo. Acesta a vandut apoi apartamentul in 2007 pentru 193.000 de lire sterline. Lundie a cumparat apoi o alta locuinta, in apropiere, pentru 510.000 lire sterline. Parlamentarul a dorit apoi sa stea cu chirie intr-un dormitor in aceasta proprietate si cerea 920 de lire sterline pe luna.

Premierul David Cameron a fost informat si a aprobat decizia lui Laws de a se pune la dispozitia comisiei pentru etica parlamentara.

Cititi si: Moment istoric: Guvern de coalitie in Marea Britanie

Noul guvern ii trimite pe britanici la munca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.