"De acum inainte, vom privi situatia care pe o faza de razboi si vom raspunde cu hotarare tuturor problemelor din relatiile intre Nord si Sud", a afirmat intr-un comunicat Comitetul nord-coreean pentru reunificare pasnica."Daca grupul de marionete din Coreea de Sud vorbeste de 'raspuns' si 'retaliere', vom raspunde puternic, cu pedepse fara mila, inclusiv o suspendare totala a relatiilor dintre Nord si Sud, abrogarea Acordului de neagresiune dintre Nord si Sud si anularea tuturor proiectelor de cooperare dintre Nord si Sud", se adauga in comunicat.
- Presedintele sud-coreean anunta masuri dure impotriva Coreei de Nord
Seulul a explicat anterior ca nu are planuri de retaliere, temandu-se de impactul unui conflict militar, care submina eforturile de a consolida refacerea celei de a patra economii ca marime din Asia. O comisie de ancheta formata din experti americani, australieni, britanici, suedezi si sud-coreeni a conchis joi ca un submarin nord-coreean a lansat o torpila care a scufundat vasul militar sud-coreean Cheonan, in luna martie.

Presedintele sud-coreean Lee Myung-bak a avertizat ca va lua masuri dure impotriva Coreei de Nord, pentru presupusul atac. "Vom lua contramasuri dure fata de Coreea de Nord si o vom determina sa isi admita faptele prin cooperare internationala puternica si sa se intoarca in comunitatea internationala ca un membru responsabil", i-a spus acesta premierului australian Kevin Rudd, intr-o discutie telefonica.
Insa Comisia pentru aparare nationala de la Phenian a negat intr-un comunicat citit la televiziunea oficiala ca marina sa ar fi atacat vasul sud-coreean. Potrivit Yonhap, autoritatile nord-coreene l-au numit pe Lee un tradator.
- SUA sustine Republica Coreea
Casa Alba a sustinut raportul publicat joi la Seul, subliniind faptul ca Phenianul este responsabil pentru atac. "Actul de agresiune este inca un exemplu al comportamentului inacceptabil al Coreei de Nord si al sfidarii legii internationale. Acest atac reprezinta o provocare la adresa pacii si securitatii internationale si este o incalcare a Acordului de Armistitiu", a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei americane, Robert Gibbs.
Joe Biden va efectua o vizită în Coreea de Sud și Japonia în mai

In urma discutiilor cu omologul sau sud-coreean, presedintele Barack Obama a spus clar ca Statele Unite sustin deplin Republica Coreea, atat in efortul de a asigura dreptatea pentru cei 46 de marinari ucisi in acest atac, cat si in apararea fata de noi acte de agresiune.
Premierul japonez Yukio Hatoyama a calificat, la randul sau, "impardonabila" actiunea Coreei de Nord.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
România a aprobat un nou ajutor umanitar pentru Ucraina. Ce trimite țara...
Sursa: wall-street.ro