Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) si Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu (AIBB-AV) au anulat, pana in prezent, patru curse catre Italia, din cauza norului de cenusa, au declarat pentru NewsIn reprezentantii celor doua aeroporturi.

Astfel, potrivit acestora, de pe Aeroportul Baneasa au fost anulate cursele (dus-intors) Bucuresti-Florenta si Bucuresti-Milano-Bergamo, iar de pe Aeroportul Otopeni sunt anulate cursele Easyjet si Lufthansa spre Milano, transmite NewsIn.

Cursele mentionate erau programate pentru duminica.

Operatorul aerian low-cost Blue Air a anulat cursele de duminica din Bucuresti si Bacau catre Milano, Florenta, Torino, Bologna si retur, iar cursa Bucuresti - Viena - Bucuresti va fi efectuata cu o intarziere de aproximativ trei ore, din cauza norului de cenusa ce traverseaza Europa.

Astfel, au fost anulate zborurile Bucuresti - Milano (Bergamo) - Bucuresti, Bucuresti - Florenta - Bucuresti, Bacau - Torino -Bacau si cursa Bucuresti - Bologna - Bucuresti.

Potrivit companiei aeriene, pasagerii acestor curse pot solicita returnarea banilor sau schimbarea datei de calatorie pentru un alt zbor Blue Air pe aceeasi ruta.

Norul ajunge si deasupra Romaniei

Noul nor de cenusa vulcanica ar putea ajunge luni dimineata, in jurul orei 9.00, deasupra vestului extrem al Romaniei, in stratul dintre sol si circa 6.000 de metri altitudine, anunta Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului si Padurilor a primit date de ultima ora privind evolutia norului de cenusa produs de noua eruptie a vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei.

Conform ultimelor actualizari ale prognozei, elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul international de avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica), norul nu se va situa duminica deasupra teritoriului Romaniei, insa situa?ia se va schimba pe parcursul noptii urmatoare, cand se va apropia de teritoriul tarii noastre, precizeaza reprezentantii ministerului.

Probleme in toata Europa

Citeste si:
Peste 100 de zboruri anulate din cauza noului nor
Peste 100 de zboruri anulate...

Traficul aerian este perturbat din nou in Europa, din cauza norului de cenusa provocat de vulcanul islandez Eyjafjallajokull, relateaza BBC.

Majoritatea aeroporturilor din nordul Italiei sunt inchise pana cel devreme pana la ora locala 14.00 (15.00 ora Romaniei), iar in Franta au fost anulate duminica circa 20 de zboruri spre si dinspre aeroportul Nisa, majoritatea ale companiei EasyJet.

In total, in Franta au fost anulate 50 de zboruri dintre cele 3.000 zilnice. Compania irlandeza Ryanair a decis, ca masura de precautie, sa anuleze toate zborurile sale care urmau sa decoleze sau sa aterizeze la Marsilia.

In nordul Portugaliei, toate zborurile au fost suspendate pe aeroportul Porto, pana cel devreme la ora locala 13.00 (15.00 ora Romaniei). "Aeroportul ramane deschis, dar operatiunile de control al traficului aerian nu sunt posibile, din cauza norului" de cenusa, a declarat o sursa de la aeroportul din Porto.

Citeste si:
Romania, din nou sub norul vulcanic
Romania, din nou sub norul...

Insa in Spania, care a fost nevoita sa anuleze peste 900 de zboruri sambata, traficul aerian a inceput sa revina, treptat, la normal duminica dimineata.

Elvetia a anuntat ca isi va mentine spatiul aerian deschis duminica, in pofida norului de cenusa. "Tinand cont ca densitatea norului de cenusa cu pune probleme de securitate avioanelor, o inchidere a spatiului aerian elvetian nu este necesara"; a explicat autoritatea nationala pentru aviatia civila.

Potrivit biroului meteorologic britanic, norul de cenusa s-ar putea intoarce in Marea Britanie duminica sau saptamana viitoare. Sase aeroporturi din Scotia vor ramane inchise pana la ora locala 13.00 (15.00 ora Romaniei). In aceste conditii, pasagerii sunt indemnati sa verifice detaliile despre zborul lor inainte de a se prezenta la aeroport.

Si multe zboruri dintre Europa si America de Nord au fost redirectionate, pentru a evita norul, potrivit agentiei europene Eurocontrol.

Citeste si:
Pasagerii zborurilor anulate isi vor primi banii inapoi
Pasagerii zborurilor anulate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.