Norul de cenusa vulcanica produs de eruptia vulcanului activ din sudul Islandei s-a aflat deasupra Romaniei pana miercuri la ora 21.00, potrivit Ministerului Mediului pe baza ultimelor date primite de la London Volcanic Ash Advisory.

Norul de cenusa vulcanica s-a aflat deasupra tarii noastre de miercuri dimineata, la ora 9, relateaza NewsIn.

"Conform simularii modelului de dispersie a cenusii vulcanice si a modelelor atmosferice de prognoza rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, circulatia aerului in urmatoarele 24 de ore in stratul 0 - 2000 m este din directia nord, nord-vest. Cu toate acestea, din informatiile transmise de organismele de specialitate din Europa, rezulta ca in urmatoarele 2 zile nu se vor inregistra depasiri ale concentratiilor de poluanti la sol, pe teritoriul Romaniei", informeaza reprezentantii Ministerului Mediului.

Ministerul Mediului a precizat ca, in ceea ce priveste calitatea aerului din tara noastra, s-a pastrat aceeasi tendinta, fara a exista depasiri ale valorilor limita pentru indicatorul pulberi in suspensie cu un diametru mai mic de zece microni si pentru indicatorul dioxid de sulf.

Agentiile pentru Protectia Mediului vor monitoriza in continuare calitatea aerului, inclusiv concentratiile de pulberi totale in suspensie si vor informa Ministerul Mediului si Padurilor in cazul unor eventuale depasiri ale valorilor admise.

Norul a acoperit miercuri dimineata o parte din teritoriul tarii, dupa ce a intrat prin nord-vest. Reprezentantii Ministerului Mediului au anuntat ca Centrul international meteorologic a instituit cod rosu pentru aviatie, insa ramane la latitudinea companiilor aeriene daca zboara sau nu.

Potrivit meteorologului noutatea legata de nor este faptul ca in urma precipitatiilor a crescut campul de presiune si a aparut un al doilea nor, la altitudini mai joase, dar fara pericol pentru populatie.

Si specialistii din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor (MMP) afirma ca aerul de la sol si-a pastrat calitatea si nu pune in pericol populatia, potrivit Realitatea TV.

Citeste si:
Wizz Air renunță, de la sfârșitul lunii octombrie, la zboruri spre...
Wizz Air renunță, de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.