Noul nor de cenusa provocat de vulcanul islandez a dus la anularea a 15 zboruri care urmau sa decoleze sau sa aterizeze pe aeroportul francez Marsilia si peste 100 din Portugalia, relateaza Le Parisien.

"Rotatiile cu destinatia Lisabona, adica doua zboruri, si toate cursele Ryanair, incepand de la ora locala 16.00 (17.00 ora Romaniei) sunt anulate", a declarat un purtator de cuvant al aeroportului Marseille-Provence, unde compania low-cost irlandeza are principala baza din Franta.

Aceasta reprezinta "15 zboruri anulate din cele 250 prevazute", a precizat el.

La Nisa, traficul este normal deocamdata, a declarat un purtator de cuvant al celui de al treilea aeroport francez ca marime.

Dar nu se stie deocamdata daca norul va afecta aeroporturile de pe Coasta de Azur, inainte de deschiderea festivalului de la Cannes, miercuri.

Pana atunci, "conditiile se pot schimba, vulcanul se poate linisti", a adaugat el.

Precipitatiile prevazute pentru aceasta regiune duminica ar putea dispersa norul de cenusa, "dar totul depinde daca ploaia va cadea in cantitate suficienta pentru a curata cenusa si cerul", a explicat expertul.

In Spania, 19 aeroporturi au fost inchise in nordul tarii: Barcelona, Girona, Sabadell, Bilbao, San Sebastián, Vitoria, Zaragoza, Huesca, Pamplona, La Rioja, Santiago, A Coruna, Vigo, Asturias, Santander, León, Valladolid, Burgos si Salamanca.

Potrivit Eurocontrol, restrictiile de trafic aerian ar urma sa ramana in vigoare pana cel devreme la ora locala 18.00 (19.00 ora Romaniei).

In Portugalia, "104 zboruri au fost anulate (...) la Porto, Lisabona si Faro, pe parcursul zilei" de sambata, a anuntat purtatorul de cuvant al administratiei aeroporturilor portugheze.

Aceste perturbari ale traficul afecteaza in special companiile low-cost, potrivit informatiilor publicate pe site-ul administratiei, care anunta si numeroase intarzieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.