Statele Unite au scos trei tari ale UE de pe lista neagra a pirateriei online.

Statele Unite au scos Cehia, Ungaria si Polonia de pe lista neagra a furtului de proprietate intelectuala, felicitand in acelasi timp eforturile depuse de aceste tari in ultimii ani pentru a impiedica incidentele de piraterie.

Un numar mai mare de tari ale Uniunii Europene, in special cele aflate in parte de Vest a acesteiea, se afla inca pe lista neagra a Washington-ului, Romania fiind una dintre ele.

Furtul de proprietate intelectuala pe piata de peste ocean afecteaza afacerile americane si locurile de munca ale cetatenilor nostrii. Cehia, Ungaria si Polonia au depus mari eforturi pentru a tine sub control si a diminua pirateria si falsificarea si de aceea vor fi scoase de pe <Lista de Supraveghere>”, a declarat Ron Kirk, reprezentativul comertului din Statele Unite.

Pe de alta prte, alte cinci state UE ca Finlanda, Grecia, Italia, Romania si Spania raman la coada listei negre a Stetelor Unite. De asemena, raportul mentioneaza si tarile aflate la periferia UE, cum ar fi Rusia, Belarus, Norvegia si Turcia, care nu intrunesc conditiile americane de respectare a standardelor de proprietate intelectuala.

Cititi si: Premiera privind drepturile de autor in domeniul Internetului din Romania
Pana in 2015, pirateria online ar putea provoca pierderi de 240 mld. de euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.