Business19 Martie 2010

Lectura sub un minut

Cresterea pirateriei online, in special din partajarea ilegala de fisiere, ar putea provoca in Europa, pana in 2015, pierderi de 240 de miliarde de euro si disparitia a 1,2 milioane de locuri de munca, potrivit unui studiu prezentat de BBC.
Cele mai afectate de piraterie sunt industriile creative precum filmul, muzica, productia de software si televiziunea. Estimarile privind pierderile provocate de acest fenomen pleaca de premisa unei cresteri a traficului pe internet de 24% pe an, scrie NewsIn.

In 2008, tot din cauza pirateriei, pierderile au fost de 10 miliarde de dolari, iar numarul locurilor de munca desfiintate s-a ridicat la 186.000, se mai arata in studiu.

Realizat de specialistii TERA Consultants, studiul a estimat efectele pirateriei in Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.