Reprezentantii Asociatiei Industriei Muzicale din Romania (AIMR), Trilulilu si Hostway, au semnat, in premiera in Romania, un contract de tranzactie pentru asigurarea respectarii drepturilor de autor pentru produsele ce apartin producatorilor de muzica, membri ai AIMR si care sunt accesibile pe site-ul www.trilulilu.ro.
Astfel, prin implementarea unei masuri tehnice de protectie (amprentare digitala a continutului – “fingerprinting”) Trilulilu va putea filtra informatia de pe propriul site, indentificand fonogramele si videogramele din repertoriul membrilor AIMR. Aceasta masura va permite producatorilor sa sesizeze reproducerile neautorizate dar si sa beneficieze de promovare proprie sau de venituri viitoare sub forma publicitatii online sau a download-ului legal. Aceasta tehnologie va fi implementata pana la data de 30 iunie 2010.

Trilulilu s-a angajat sa incheie contracte de licenta cu toti membri AIMR pentru utilizarea fonogramelor si videogramelor din repertoriul acestora pe site-ul www.trilulilu.ro, avand in acest moment deja semnate astfel de contracte cu o parte dintre membri AIMR.

AIMR, Trilulilu si Hostway impun o conduita fara precedent in Romania in ceea ce priveste site-urile si platformele care pun la dispozitia publicului prin Internet opere protejate de drepturi de autor. Practic, AIMR va promova in viitor noi forme de colaborare si cu alti furnizori de continut online, in incercarea de a-i determina pe acestia sa implementeze masuri tehnice de protectie.

"Respectarea drepturilor de autor este o prioritate pentru noi, avand in vedere ca distributia de continut audio/video online este in continua crestere si vrem sa capitalizam acest trend ascendent. De aceea, vom asigura tot ce este necesar din punct de vedere tehnic pentru a facilita colaborarea dintre Trilulilu si AIMR. In final, este vorba de o situatie in care toate partile implicate au de castigat. Artistii si casele de productie castiga un nou canal de distributie, utilizatorul final beneficiaza de divertisment gratuit si de buna calitate, iar Trilulilu devine cel mai mare canal online de distributie audio/video legala din Romania. Ne bucuram ca avem ocazia sa oferim solutia tehnica aflata la baza acestei dezvoltari", declara Flaviu Radulescu, Director General Hostway Romania.

Trilulilu este cea mai mare comunitate on-line din Romania, unde vizitatorii pot urmari si contribui cu clipuri video, audio si imagini. Trilulilu a fost lansat in ianuarie 2007, fiind in prezent unul dintre cele mai vizitate site-uri romanesti cu peste 2.6 milioane de vizitatori unici lunar.

AIMR are ca principal scop prevenirea faptelor de piraterie, constatarea faptelor penale care genereaza prejudicii industriei muzicale din Romania si actionarea in scopul sanctionarii persoanelor responsabile de incalcarea drepturilor de autor si a drepturilor conexe. In acest sens, AIMR reprezinta interesele si drepturile principalelor case de productie muzicala din Romania si din strainatate.

Hostway este una dintre cele mai mari societati de hosting la nivel global, fiind prezenta in 13 tari cu 15 data centere, 17 centre operationale si peste 700 angajati. Serviciile Hostway includ inregistrare de nume de domenii, web hosting, colocare, servere dedicate, hosting SaaS si deservesc mai mult de 1.4 milioane de website-uri si peste 2 milioane de clienti din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.