Bucurestiul este confundat din nou cu capitala Ungariei, de aceasta data intr-un articol din presa britanica avand ca subiect fotografiile realizate de un artist vizual in mijlocul unor familii "de cocalari" despre care, desi traiesc pe Calea Vacaresti, se scrie initial ca s-ar afla in Budapesta.

"Fotografiile premiate ale lui Alfredo D'Amato prezinta patru familii care isi duc traiul la periferia Budapestei". Asa incepe articolul "Viata de la periferie", publicat de cotidianul The Telegraph, informeaza NewsIn.

Doua randuri mai jos, insa, cititorul afla ca subiectii fotografiilor locuiesc, de fapt, la Bucuresti, pe strada, in zona Calea Vacaresti. Domiciliul lor: case improvizate din carton.

Alfredo D'Amato a realizat fotografiile in iarna lui 2003, iar articolul jurnalistului britanic, Ken Grant, incearca sa dea viata imaginilor, subliniind momente dramatice ale vietii la periferie a celor patru familii. Acestea ar trai, de pe o zi pe alta, din vanzarea de fier vechi, insa, in ciuda greutatilor, "exista iubire" si aici, in mijlocul lor, dupa cum scrie jurnalistul.

Autorul fotografiilor este stabilit in Italia, la Palermo, si publica in mai multe reviste specializate pe arta vizuala. Pe site-ul sau, D'Amato se recomanda si drept castigator al unui premiu III la un concurs de fotografie organizat de UNICEF.

Grupajul de fotografii despre oamenii strazii din Bucuresti, postat pe acelasi site, poarta numele "Cocalari".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.