Papa Benedict al XVI-lea s-a intalnit in Malta cu un grup de victime ale unor presupuse abuzuri din partea preotilor si-a exprimat "rusinea si tristetea fata de ceea ce au suferit" promitand ca Biserica va face tot ce-i sta in putinta pentru a-i pedepsi pe vinovati, transmite BBC.

"Sfantul Parinte s-a intalnit cu un mic grup de persoane care au fost abuzate sexual de membri ai clerului", a anuntat Vaticanul intr-un comunicat, citat de NewsIn.

"S-a rugat impreuna cu ele si le-a asigurat ca Biserica face si va face tot ce ii sta in putere pentru a investiga acuzatiile, pentru a-i aduce in fata justitiei pe cei vinovati de abuzuri si pentru a aplica masuri eficiente care sa-i protejeze pe tineri in viitor", precizeaza comunicatul.

Este pentru prima data cand suveranul pontif se intalneste cu presupuse victime ale abuzurilor de la izbucnirea scandalului de pedofilie care marcheaza Biserica de la inceputul acestui an. Anterior, Vaticanul isi exprimase rezerve cu privire la posibilitatea unei asemenea intalniri.

Ceva mai devreme, arhiepiscopul de Malta, Paul Cremona, le spusese credinciosilor veniti sa asiste la mesa oficiata in prezenta papei ca Biserica Catolica trebuie sa recunoasca ceea ce prelatul a numit "greselile si pacatele" membrilor ei.

Papa, care in urma cu cateva zile a implinit 83 de ani, se afla in pelerinaj pe insula mediteraneana. Avionul sau, care a decolat sambata din Roma, a fost unul dintre putinele care au primit permisiunea de a parasi capitala italiana, unde sunt in vigoare restrictiile aeriene impuse din cauza norului de cenusa vulcanica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.