Fostul premier britanic Tony Blair a revenit marti pe scena politica din Londra, salutand "experienta si indrazneala" succesorului sau Gordon Brown, cu cateva saptamani inaintea alegerilor legislative, relateaza AFP.

"Decizii bune au fost luate inca de la inceputul crizei financiare. In fata pericolului, lumea a actionat. Marea Britanie a actionat. Decizia de a actiona a avut nevoie de experienta, rationament si indrazneala. Acestea sunt calitatile de lider. Gordon Brown a dat dovada de ele", a spus Tony Blai in fata sustinatorilor laburisti, la Trimdon (nord-vestul Angliei), fosta sa circumscriptie.

"Cand Gordon Brown a incercat sa uneasca lumea pentru a actiona impotriva crizei financiare, a fost ceva firesc. El a inteles situatia", a adaugat Blair. Aceasta este prima contributie a lui Blair la campania electorala a laburistilor, in incercarea de castigare a alegerilor legislative care vor avea loc la 6 mai, arata NewsIn.

Tony Blair a condus Guvernul britanic din 1997 pana in 2007. El si-a parasit postul in iunie 2007, cu o pozitie slabita de decizia de a implica Marea Britanie in Irak in 2003 si sub intensa presiune a sustinatorilor lui Brown, ministru de finante in cabinetul sau la acel moment.

Dupa ce au pierdut cu peste 20% in fata Partidului Conservator, Partidul Laburist a redus distanta la mai putin de zece procente in sondaje.

Blair a vorbit, de asemenea, despre "confuzia" care este prezenta in conducerea Partidului Conservator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.