Bruxelles-ul a declansat joi a doua etapa a procedurii de incalcare a Tratatului in cazul Olandei, cerandu-i sa-si revizuiasca unele reglementari "nejustificate" din legislatie, astfel incat sa permita detasarea temporara a romanilor si bulgarilor, care nu se bucura inca de libera circulatie in UE.

Legislatia muncii din Olanda prevede ca firmele trebuie sa obtina in prealabil permise de munca pentru unii membri ai personalului lor pentru ca acestia sa poata fi detasati temporar in Olanda, ca sa furnizeze servicii. Aceasta regula se aplica angajatilor bulgari si romani, cetateni europeni care inca nu se bucura in totalitate de libera circulatie pe piata muncii din UE, precum si lucratorilor din tari terte care vin si muncesc legal in statul membru unde este stabilit angajatorul lor, relateaza NewsIn.

Comisia considera ca aceasta obligativitate a obtinerii permisului de munca este contrara reglementarilor Tratatului in materie liberalizare a pietei prestarilor de servicii.

Solicitarea adresata Olandei de executivul european a luat forma unui aviz motivat, a doua etapa a procedurii de incalcare a Tratatului (infringement), prevazuta de articolul 258 din documentul care reglementeaza functionarea Uniunii Europene. In absenta unui raspuns satisfacator din partea autoritatilor olandeze in termen de doua luni, Comisia va putea sesiza Curtea Europeana de Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.