Viitorul Uniunii Europene depinde de salvarea Greciei, a declarat comisarul european pentru afaceri monetare, Olli Rehn.

"Daca Grecia se prabuseste, iar Uniunea Europeana nu previne aceasta situatie, ne vom pierde credibilitateain mod grav si pe termen lung", a avertizat Rehn, intr-un interviu pentru cotidianul german Sueddeutsche Zeitungil, potrivit NewsIn.

Criza din Grecia a adus UE intr-un punct de cotitura care va arata daca statele membre sunt gata sa reactioneze mai solidar din punct de vedere politic, spune fostul comisar pentru extindere. "Grecia este provocarea noastra directa", a adaugat el.

Comisarul pentru afaceri monetare a recunoscut ca sunt sugestii ca politicile fiscale ale statelor membre sa fie supuse "unei mai bune monitorizari si coordonari". De asemenea,in opinia lui Rehn, tarile din Eurogrup ar trebui sa-si coordoneze mai bine politicile economice, pentru a reduce dezechilibrele ingrijoratoare dintre ele.

Pe de alta parte, Rehn este in favoarea crearii unui Fond Monetar European. Totusi, a spus Rehn, un asemenea fond ar trebui sa fie plasat mai degraba sub auspiciile Comisiei Europene decat a Eurogrup.

Solutia pentru crizele interne din UE: Infiintarea unui Fond Monetar European?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.