Un aisberg masiv, de doua ori mai mare decat insula Manhattan din New York se deplaseaza cu pasi inceti, dar siguri catre Australia, au anuntat specialistii.

Aisbergul are 140 km patrati si s-a desprins dintr-o calota glaciara acum 10 ani. Acesta a plutit foarte mult timp in jurul Antarcticii pana cand a inceput in mod neobisnuit sa se deplaseze in nord spre Australia, informeaza CNN.

Potrivit Diviziei Antarctice Australiene, aisbergul numit B17B se afla in acest moment la aproximativ 1700 de kilometri de coasta de vest a Australiei.

"B17B este un aisberg foarte important, deoarece desi s-a deplasat spre nord, si-a pastrat forma aproape intacta", a declarat glaciologul australian Neal Young, care a observat si analizat placile aisbergului cu ajutorul imaginilor prin satelit, luate de catre NASA si Agentia Spatiala Europeana.

"Este unul dintre cele mai mari aisberguri vazute la aceasta latitudine", a mai spus Young, care a adaugat ca este putin probabil sa ajunga prea aproape de coasta, in forma sa actuala, intrucat apele mai calde vor provoca topirea lor.

Imagini cu B17B puteti vedea aici!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.