Primul ministru britanic, Gordon Brown, se va consulta, vineri, in Trinidad (Caraibe) cu actualii colegii din Commonwealth cu privire la posibilitatea de a abroga o lege veche de trei secole, care interzice ca un catolic sa ocupe tronul Angliei.

Anuntul in acest sens este prezentat de ziarul 'The Daily Telegraph', potrivit caruia monarhia britanica pare a fi deschisa in acest moment la o posibila schimbare constitutionala in acest sens, relateaza Agerpres.

Conform asa-numitei "Legi de Instaurare" (Act of Settlement), membrii familiei regale britanice nu se pot converti la catolicism si nici nu se pot casatori cu o persoana de aceasta religie, fara a renunta la ordinea succesiunii la tron.

De asemenea, aceasta lege stabileste ca barbatii au intaietate in fata femeilor pe linia de succesiune, ceea ce inseamna ca printesa Ana se afla in urma fratilor mai mici, Andrew si Edward, si a fiilor acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.