Cel putin 4 din 5 copii din orfelinatele din lume au un parinte in viata, potrivit unui raport al Organizatiei "Salvati Copiii", care dezvaluie lumea intunecata a orfelinatelor din unele state.

Organizatia Salvati Copiii arata intr-un raport dat recent publicitatii ca unele institutii obliga sau inseala parintii saraci sa renunte la copiii lor, relateaza BBC News.

Astfel, milioane de micuti risca sa fie victime ale violurilor, traficului de fiinte umane si violentelor in timp ce traiesc in aceste institutii.

Organizatia Salvati Copiii sustine ca ar trebui sa se acorde resurse pentru proiectele care sprijina familiile sarace pentru a avea grija de copiii lor. De asemenea, ONG-ul cere o monitorizare mai stricta a institutiilor care se ocupa de copii.

Descoperirile raportului au fost respinse de cei care se afla la conducerea orfelinatelor.

Salvati Copiii avertizeaza ca aproximativ opt milioane de copii traiesc in orfelinate si institutii similare din intreaga lume, dar numarul real ar putea fi mult mai mare, deoarece multe dintre ele nu sunt inregistrate.

Raportul arata ca, in unele tari, orfelinatele au devenit adevarate afaceri. "Este un mit ca micutii din orfelinate nu au niciunul dintre parinti in viata. Cei mai multi dintre ei sunt acolo pentru ca parintii lor, pur si simplu nu isi pot permite sa-I hraneasca, sa-I imbrace si sa se ocupe de educatia lor", a declarat unul din autorii raportului, Corinna Csaky.

Studiul mai arata ca acesti copii au devenit "marfuri", intr-o industrie in crestere si ca "institutiile lipsite de scrupule recruteaza copii in scopul de a profita de adoptia internationala si traficul de copii".

Purtatorul de cuvant al organizatiei, Sarah Jacobs subliniaza ca aceasta problema este globala insa cele mai multe cazuri se intalnesc in Africa si Europa de Est. Jacobs a precizat ca a vazut conditiile "atroce" in care traiesc fetitele si baieteii din Liberia, o tara unde numarul de orfelinate a crescut de zece ori in ultimii 10 ani, subliniind ca in numeroase cazuri copiii dorm impreuna intr-un singur pat, stau in conditii mizere si sunt fortati sa lucreze in orfelinat in loc sa mearga la scoala.

Conducerile orfelinatelor din Liberia resping concluziile raportului celor de la Salvati Copiii.

O alta tara afectata grav de traficul de copii este Kenya, unde multe institutii au scos micutii pe strada la cersit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.