Soc in lumea academica australiana: studenti ai uneia dintre cele mai prestigioase universitati din lume, au creat un grup de sustinatori ai violului, pe Facebook.
Cativa fosti si actuali studenti ai Universitatii din Sydney, Australia, au infiintat pe Facebook un grup “pro-viol”. Pagina a fost creata la sectiunea “sports and recreation” (sporturi si recreere), tinerii fiind uniti de o aceasi “pasiune”, aceea de a fi impotriva “consimtamantului pentru actul sexual”. Studentii afirmau chiar, cu multa mandrie, ca sustin aceasta idee. Potrivit Telegraph.co.uk, grupul creat in luna august de cativa studenti ai colegiului St. Paul din cadrul Universitatii din Sydney a fost inchis de Facebook abia la sfarsitul lunii trecute.

Ceea ce este inca si mai revoltator este faptul ca acest grup creat in luna august 2009 a fost activ pe Facebook pana nu demult. Chestiunea a suscitat o multime de reactii in presa internationala, iar portalul pentru femei Jezbel se intreaba “Cum de Fcebook a permis, existenta, timp de 4 luni, a unui grup cu un asemenea mesaj?”.

“Facebook este o retea sociala care interzice postarea imaginilor cu femei care alapteaza dar in acelasi timp este ok daca lansezi un grup <<pro-viol>> si daca il plasezi chiar in <<categoria sporturilor si recrearii>>. De notat si faptul ca acest grup era public, putea fi accesat chiar si de ctare cei care nu erau membri. Interesant, nu, cum in ochii Facebook o femeie nu are voie sa arate poze in care isi alapteaza copilul, dar este perfect acceptabil pentru barbati sa faca din viol <<un sport in adevartul sens al cuvantului>>”, comenteaza Jezbel.

Stirea existentei acestui grup a creat repulsie si revolta chiar si din partea politiei. Detectivul John Kerlatec de la NSW Police-Sydney, a declarat, potrivit The Telegraph ca a fost socat in momentul in care a auzit de existenta unui asemenea grup. “A fost prima data cand am auzit ca un grup de pe Facebook a pus la cale promovarea violului si a agresiunilor de natura sexuala, ceea ce este o crima”, a declarat politistul.

Credeam ca astfel de atitudini sunt rupte de domeniul realului contemporan, insa nu este asa, iar povestea asta ne face sa ne gandim la natura oamenilor, dupa cum observa si site-ul Feministing.com. Oamenii nu ar trebui sa mai considere ca nu exista o cultura a violului, noteaza acelasi site.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.