Curtea cu juri din Trieste a redus cu un an pedeapsa unui criminal, motivand ca acesta este "predispus genetic" la un comportament agresiv, scrie cotidianul La Repubblica, adaugand ca decizia reprezinta o premiera in Italia.
Criminalul, un algerian judecat pentru ca a ucis cu lovituri de cutit un barbat care il insultase in centrul orasului Udine, din nord-estul tarii, in martie 2007, a obtinut reducerea cu un an a pedepsei, la opt ani si doua luni de inchisoare, dupa efectuarea unei analize ADN, relateaza NewsIn, citand AFP.

Testul "a confirmat ca acuzatul are cel putin una sau doua gene" care, "potrivit unor studii internationale, cresc in mod semnificativ riscul dezvoltarii unui comportament agresiv impulsiv", a scris judecatorul Pier Valerio Reinotti in argumentatia sa.

Conform aceleiasi surse, judecatorii au tinut cont, de asemenea, de factorii sociali in decizia lor, reactia violenta a acuzatului fiind "declansata de dezradacinarea provocata de necesitatea de a impaca respectul pentru credinta islamica integrista cu stilul de viata occidental".

Acuzatul a ucis un columbian care, impreuna cu alte persoane, l-au agresat si l-au numit "homosexual", potrivit cotidianului Il Messaggero. El a fost condamnat in iunie 2008 la noua ani si doua luni de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.