Autoritatile sanitare din provincia canadiana Ontario au anuntat astazi ca o crescatorie de curcani a fost contaminata cu virusul A(H1N1), probabil transmis de la om, dar au relativizat pericolul pentru populatie.
Acesta este al doilea focar de gripa porcina inregistrat intr-o crescatorie de curcani din lume, primul fiind in Chile, in luna august, arata AFP, citat de NewsIn.

Nicio pasare si niciun ou contaminat nu au fost comercializate, a subliniat Agentia sanitara din Ontario, cea mai bogata si mai populata provincie canadiana. Autoritatile nu au precizat numarul de pasari infectate si nici unde se afla crescatoria vizata.

Proprietarul femei, ale carui produse sunt vandute de compania Hybrid Turkeys, a plasat voluntar in carantina pasarile, dar acestea nu vor fi sacrificate, pentru ca se vor vindeca natural, au adaugat autoritatile sanitare.

"Vreau sa ii asigur pe locuitorii din Ontario ca aceasta situatie nu prezinta decat un risc minim pentru sanatate umana", a declarat intr-o conferinta publica directoarea Agentiei pentru sanatate publica din provincie, Arlene King.

Singurele simptome observate la curcile infectate au fost "o scadere a productiei de oua, care nu a fost insotita de boala sau de mortalitate", a anuntat Hybrid Turkeys intr-un comunicat.

"Ipoteza noastra este ca aceasta situatie a aparut probabil in urma unei transmiteri de le om", a spus, la randul sau, directorul Agentiei veterinare din Ontario, Deb Stark.

Cu putin timp inainte de confirmarea prezentei virusului, unii angajati ai fermei respective au prezentat simptome gripale, potrivit Hybrid Turkeys.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.