Romanul Vlad Georgescu, un scriitor in varsta de 43 de ani stabilit in Germania, a infiintat recent Partidul Unit al Imigrantilor dupa o serie de atacuri ofensatoare ale oficialilor germani la adresa imigrantilor, inclusiv a romanilor, relateaza presa germana.
Vlad Georgescu s-a nascut in 1966 la Bucuresti, iar la 12 ani a emigrat impreuna cu familia in Germania. Intr-un interviu pentru Die Welt, Georgescu spune ca partidul a fost fondat ca reactie la declaratiile antiromanesti ale politicianului crestin-democrat Jürgen Rüttgers si la cele rasiste enuntate mai recent de Thilo Sarrazin, membru al consiliului de administratie al Bancii Nationale a Germaniei. Die Welt precizeaza ca obiectivul politic al partidului lui Georgescu nu este sa obtina puterea.

Sarrazin a starnit o controversa dupa ce a declarat intr-un interviu pentru Lettre International ca arabii si turcii din Germania "nu au nicio contributie productiva la dezvoltarea Germaniei" si a avertizat ca nu toti imigrantii din tara sa sunt dornici de integrare sau capabili de acest lucru. Mai mult, el a vorbit despre o adevarata "cotropire" a Germaniei de catre imigranti. "Turcii cotropesc Germania exact la fel cum kosovarii au cotropit Kosovo: printr-o natalitate mai mare. Orice cetatean de origine turca care traieste in Germania de mai mult de 40 de ani trebuie sa se simta vizat. El trebuie sa se intrebe daca a venit ca forta de munca sau ca ostas in fortele de ocupare a tarii", s-a aventurat sa spuna Sarrazin.

"Nu trebuie sa accept pe nimeni care traieste de pe urma statului, dar care respinge acest stat, care nu se preocupa de educatia copiilor sai si care tot ce face este sa produca fetite cu val pe cap. Iar asta e valabil pentru 70% dintre turcii din Germania si 90% dintre arabii de aici", a adaugat oficialul bancii centrale germane.

In ceea ce-l priveste pe politicianul din partidul Angelei Merke, Jürgen Rüttgers, scandalul declaratiilor sale controversate la adresa romanilor a fost starnit in septembrie, dupa ce a fost facut public un filmulet pe YouTube in care el este surprins, in cadrul unui miting electoral de la Duisburg. "Spre deosebire de muncitorii care lucreaza aici, romanii nu vin la munca la ora 7.00 si nici nu raman pana cand li se termina tura. Ei vin si pleaca cand vor si nici nu stiu ce au de facut", a declarat Rüttgers, referindu-se la mutarea fabricii Nokia de la Bochum la Jucu, in apropiere de Cluj.

Intrebat de Die Welt, care dintre cele doua incidente i s-au parut mai jignitoare ca imigrant, Vlad Georgescu a atras atentia ca nu se poate vorbi de "sensibilitati", fiind vorba de modul in care oamenii se comporta unii cu ceilalti. "Sarrazin a generalizat si a jignit astfel multi dintre imigrantii harnici si sarguinciosi. In plus, el nu a oferit o solutie", puncteaza romanul.

"Partidul Imigrantilor se va preocupa in special de problemele aparute in relatia imigrantilor cu statul-gazda si va interveni in cazul oricaror atacuri verbale demagogice la adresa comunitatilor straine din Germania. Nu vom tolera, de asemenea, nici atacurile din partea imigrantilor impotriva germanilor", a explicat Georgescu.

Sedinta constitutiva a partidului va avea loc in octombrie, iar Georgescu avertizeaza ca acest Partid Unit al Imigrantilor nu va avea nicio componenta extremista - fie aceasta de factura islamista sau de dreapta. "Noi vrem pur si simplu sa reprezentam interesele acelor germani care si-au gasit aici o patrie, chiar daca provin din alte tari, si care in viata cotidiana sufera din cauza unor prejudecati absurde", a mai spus Vlad Georgescu.

Diferitele grupe de imigranti se vor roti o data la sase luni in structurile de conducere ale Partidului Imigrantilor, iar acesta va avea trei presedinti cu drepturi egale.

Fondatorul partidului a evidentiat ca miza formatiunii politice nu este de a canida la viitoarele alegeri legislative. "Poate ca in patru ani devenim o forta politica sau poate ca nu. Poate ca pana atunci partidele cu vechime ne vor prelua ideile si le vor implementa si atunci prezenta noastra nu mai este necesara. De aceea, atrag atentia ca in acest caz plagiatul politic pe seama ideilor noastre este in mod explicit de dorit", a conchis romanul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.