Un evreu de nationalitatea israeliana, militantul antisionist Uri Davis, a fost ales in conducerea Fatah, o premiera absoluta, au anuntat surse din partidul palestinian citate de AFP.
In varsta de 66 de ani, Uri Davis, profesor de sociologie la universitatea Al-Qods, a fost ales in Consiliul Revolutionar al Fatah, partidul condus de presedintele palestinian Mahmoud Abbas.

"Sunt foarte miscat de acest vot, in care vad o dovada de incredere, nu numai fata de mine, dar si fata de linia politica pe care am aparat-o in fata Consiliului, care se inspira din lupta lui Nelson Mandela impotriva apartheidului in Africa de Sud", a declarat Uri Davis.

Nascut in 1943 in teritoriile palestiniene, avand nationalitate israeliana si britanica, Uri Davis se defineste drept un "palestinian, evreu, antisionist". Profesorul a declarat ca "vrea sa reprezinta in Consiliul Revolutionar sutele de militanti care nu sunt arabi si care au participat la lupta palestiniana". David traieste in Cisiordania, unde s-a casatorit cu o palestiniana.

Davis este membru Fatah din 1984. Si-a inceput activitatea politica in anii '60, ca militant pentru drepturile omului, implicat in special in lupta impotriva confiscarilor de terenuri apartinand minoritatii arabe. El denunta in mod regulat Israelul drept un "stat al apartheidului", cere "boicotarea produselor si institutiilor sale" si formarea unui "stat democratic comun cu palestinienii", arata NewsIn.

Evreul a ocupat pozitia 31 din totalul de 80 de membri ai Consiliului Revolutionar alesi la Congresul Fatah deschis in 4 august la Bethleem, in Cisiordania.

Consiliul Revolutionar este a doua instanta ca importanta in Fatah, dupa Comitetul Central.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.