Presedintele sud-coreean, Lee Myung-Bak, a donat 26.2 milioane de dolari pentru un program de burse care ii ajuta pe studentii saraci, incercand sa-si spele urmele lasate de acuzatiile aduse in 2007, cum ca ar avea o avere incredibil de mare.
Opere caritabile de asemenea anvergura sunt un nou fenomen intr-o societate cu valori traditionale. Lee Myung-Bak este foarte criticat de opozitie ca sprijina politici care sustin paturile bogate ale societatii sud-coreene, comenteaza CNN.

Astfel, anuntul potrivit caruia presedintele va dona mai mult de 26 de milioane de dolari, mare parte din averea lui este foarte neobisnuit. Acesta a declarat ca banii vor fi folositi pentru a-I ajuta pe elevii si studentii nevoiasi.

“Averea mea, pe care am strans-o cu multa munca in timpul vietii, este foarte pretioasa pentru mine”, a spus Lee Myung-Bak. “M-am gandit mult timp ca ar fi mai bine ca ea sa fie folosita de societate intr-un mod valoros”, a adaugat acesta.

Oricum seful statului sud-coreean promisese in 2007, cand fusese acuzat ca si-a marit averea prin mijloace ilegale, ca va dona o parte din ea. De atunci i s-au ridicat toate acuzatiile.

Totusi, presedintele ar avea destule motive sa nu se afle intr-o pasa “caritabila”. Mai mult de 10 ori pe zi, vecinul Coreea de Nord il insulta, catalogandu-l “mascarici”, “fascist”, “dictator”. El a fost insultat de 1700 de ori in acest an, potrivit unui studiu dat publicitatii in acesta luna, arata Irish Times.

De asemenea, primeste putina afectiune si acasa, deoarece 7 din 10 sud-coreeni sunt de parere, la fel ca si partidele de opozitie, ca el ii sprijina bogatii.

Cu toate acestea, analistii apreciaza acest gest si cred ca ii pot incuraja si pe alti oameni cu averi foarte mari sa-i urmeze exemplul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.