Primul caz de rezistenta a virusului gripei porcine la Tamiflu este "unul izolat" si nu are, in acest moment, implicatii pentru sanatatea publica, a declarat marti OMS, relateaza Reuters.
Purtatorul de cuvant Dick Thompson a spus ca descoperirea unui caz in Danemarca rezistent la antiviral nu sporeste gravitatea virusului.

"Este vorba despre un caz izolat. Deocamdata nu exista implicatii pentru sanatatea publica, dar trebuie sa ramanem in alerta in timp ce virusul se schimba si nu trebuie sa ne complacem", a declarat el, potrivit NewsIn.

Oficialii spun ca pacientul din Danemarca este bine si nu s-au inregistrat alte cazuri de rezistenta a virusului la Tamiflu.

O investigatie a institutului a aratat ca virusul a suferit o mutatie devenind rezistent la produsul antiviral Tamiflu, ceea ce i-a determinat pe medici sa opteze pentru un alt medicament, Relenza, pe baza de zanamivir, produs de laboratorul britanic GlaxoSmithKline, care s-a dovedit eficient.

Pacientul, care a fost in contact strans cu o persoana atinsa de gripa porcina, primise un tratament preventiv cu Tamiflu, dar cu toate aceastea a contractat virusul. Persoana, de nationalitate daneza, este in prezent vindecata si nu mai prezinta simptome de boala.

Tamiflu este considerat de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind eficient in combaterea actualei pandemii de gripa porcina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.