Pana in 2019, Parlamentul European vrea ca toate cladirile sale sa produca toata cantitatea de energie pe care o consuma, se arata intr-un comunicat.
“Cei 736 de deputati si cei 6.000 de functionari de la Parlamentul European isi desfasoara activitatea in 23 de cladiri in Bruxelles, Luxemburg si Strasburg. Munca dintr-o institutie uriasa transnationala mai implica si numeroase calatorii. Parlamentul European face insa multe eforturi pentru a minimiza impactul negativ al activitatii sale asupra mediului inconjurator”, scrie pe pagina de internet a institutiei.

De asemenea, activitatea Parlamentului European implica nu numai resurse umane, ci si electricitate, apa, combustibil si hartie pentru tiparit. Inovatiile tehnologice si gandirea ecologica ajuta insa la reducerea substantiala a epuizarii resurselor.

Parlamentul European are ca obiectiv reducerea emisiilor proprii cu 30% pana in 2020. Noile sale cladiri sunt construite si intretinute cu tehnologii ecologice, iar viitoarea anexa a cladirii Konrad Adenauer din Luxemburg urmand sa fie cea mai „verde“ cladire din lume.

Sunt folosite noi tehnologii si sunt luate masuri ecologice, precum folosirea energiei „verzi“ in proportie de 100% din ianuarie 2008, incurajarea personalului sa foloseasca transportul in comun si inchiderea automata a calculatoarelor si luminilor seara. De asemenea, peste 90% din calculatoare au monitoare cu consum redus de energie, imprimante tiparesc fata-verso, se ofera biciclete gratuite pentru angajati si peste 50% din deseuri sunt reciclate.

Cu toate aceste, multe lucruri trebuie imbunatatite (sistemul de aer conditionat si cel de incalzire), iar masinile oficiale vor fi inlocuite cu automobile hibride sau mai putin poluante, se arata in comunicat.

Pentru sensibilizarea europenilor la problemele mediului inconjurator, Parlamentul European organizeaza intre 24 iunie si 15 iulie „Saptamana Verde“, in care vor fi prezentate masuri practice de combatere a incalzirii globale si care va include o expozitie privind schimbarea climatica in Arctica.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.